Ingrediente
- Mozzarella cca. 250 g,
- Mascarpone cca. 250 g,
- Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,
- Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ceapă prăjită cca. 100 g,
- Ouă 8 bucăţi,
- Făină albă cca. 400 g,
- Praf de copt cu şofran 1 plic,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Caşcaval ras cca. 150 g.
Mod de preparare
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.
Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în două forme de chec, tapetate cu foaie de pergament, și se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Înainte de a se pune la copt se presară caşcaval ras deasupra.
Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
Vă asigur că a fost foarte bun, și așa sper cel puțin, că a fost testat și savurat live de Bucătărași la întâlneala Praid 2021 😉
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|