Ingrediente
- 200 g faina;
- 125 g unt;
- jumatate de plic praf de copt (5 g);
- sare;
- 100 g cascaval De Familie de la Delaco;
- doua linguri smantana;
- o forma de inimioara pentru decupat;
- un ou pentru uns;
- cascaval pentru presarat pe deasupra.
Mod de preparare
Faina se amesteca cu untul.
Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute.
Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul unui sucitor. Se decupeaza inimioarele, care se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut, in care se pune un praf de sare, si se presara cascaval ras pe deasupra. Se introduce tava la cuptor, la foc mediu, pana cand se rumenesc usor. Se iau imediat din tava pentru a nu se arde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|