Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare

Postat de panacris in Pui
15 Feb 2015 | 5701 vizualizari
Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare

Zilele trecute am văzut la Liana, mai bine zis pe blog-ul ei http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/10/rulada-de-pui-cu-sos-de-cascaval-si.html, o minunată ruladă de pui, cu un sos catifelat de cașcaval și paste colorate în formă de inimioare. M-a bântuit, rețeta, astfel că am trecut la fapte. Mai ales că am găsit și paste în formă de inimioară, nu mai aveam nicio scuză.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • piept de pui 400g,
  • legume congelate (morcovi, dovlecel, varză bruxelles, broccoli, conopidă),
  • șuncă presată cca 50 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sosul de cascaval:
  • unt 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • lapte 1 cană,
  • cașcaval ras 150g,
  • sare iodată,
  • nucșoară,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru garnitura:
  • paste colorate inimioare de la LIDL.

Mod de preparare

Pieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura.

Legumele se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, pentru a se păstra culoarea. Eu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei: http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie. Legumele fierte se pasează grosier. Pe o folie de aluminiu se așează feliile din piept de pui, ușor suprapuse, ca nu cumva să se scurgă umplutura în timpul coacerii, se așează umplutura de legume, felii de șuncă presată și se rulează ușor fileul de pui, cu ajutorul foliei. Apoi se pune la copt înt-unvas termorezistent, se adaugă ½ cană și se dă la copt în cuptorul preîncins cca 20 de minute la 250, întorcându-se din când în când ca să se coacă pe ambele părți.

Între timp se pregătește sosul de cașcaval. Într-o tigaie pentru sosuri cu fund triplu, se pune unutul la topit la foc mic, după ce s-a topit, atenție trebuie să rămână alb la culoare, se ia de pe foc se adaugă făina amestecându-se energic cu telul, ca să se omogenizeze și se adaugă treptat laptele, amestecându-se continuu ca să se înglobeze toate ingredientele. Se pune din nou la gătit sosul amestecându-se continuu să nu facă cocoloașe, după ce a început să aibă consistența unei smântâni mai groase se adaugă cașcavalul ras pe răzătoarea mare și se amestecă până ce se topește și se va obține un sos omogen, la final se asezonează de sare, piper și nucșoară rasă.

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adică în clocotită și un pic sărată cca. 8-10 minute. Se scot din apa care au fiert, se pun în alt recipient de preferință din ceramică, se adaugă 2 linguri din apa în care au fiert și se acoperă. Rulada coaptă se scoate din folie, se așează în vasul de servire, se acoperă cu sosul de cașcaval, iar de jur împrejur se adaugă inimioarele din paste. Se ornează după gustul fiecăruia și se servește imediat, fierbinte.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui cu dovlecel

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...

Citeste continuarea

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Postat de mirela0911

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2015, 14:21
bun bun
la 15.02.2015, 14:21
Ce bine arata
la 15.02.2015, 14:31
ce mancare buna si cu ....dragoste
la 15.02.2015, 14:33
Dia
la 15.02.2015, 14:33
Bya, e tare bună, mai ales sosul de cașcaval, yumi, yumi

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking