Ingrediente
- 4 jumătăți de piept de pui dezosat
- 4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...)
- 8 felii de cașcaval
- 1 ardei gras roșu
- 4 cepe verzi, subțiri
- sare extrafină
- piper
- boia de ardei dulce
- unt pentru uns grill-ul
- cașcaval răzuit (opțional)
- Pentru garnitură:
- 200 grame de cus-cus
- 100 grame de unt
- sare extrafină
- Pentru decor:
- 1 roșie feliată
- frunze de pătrunjel proaspăt
- forme (inimioare) din cașcaval
Mod de preparare
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.
Se pune pe unul din cele două straturi de piept o felie de cașcaval, o felie de șuncă, fâșii de ardei gras și o ceapă verde. Peste acestea se pune o altă felie de cașcaval, după care se aduce cealaltă jumătate de piept de pui și se acoperă ingredientele de umplutură. Se sigilează cu scobitori cele două straturi de piept de pui și se pun pe tigaia grill, unsă cu unt în prealabil și încălzită.
Se dă focul la mic și se lasă pieptul umplut la grill, până ce se rumenește frumos. (Cine are capac la tigaia grill îl poate folosi.) Apoi se întoarce cu mare grijă pieptul umplut, se presară cașcaval răzuit și se lasă de asemenea să se rumenească și pe această parte, iar cașcavalul răzuit să se topească.
Cât timp se prepară pieptul umplut la grill se pregătește garnitura. Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Când porțiile de piept de pui umplut sunt gata, puneți-le pe un platou și scoateți scobitorile.
Se montează farfuria cu piept umplut de pui, cus-cus în care se pun bucățele de unt, felii de roșii, frunze proaspete de pătrunjel și inimioare de cașcaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|