Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

Postat de RODIMUR in Pui
21 Ian 2021 | 3703 vizualizari
Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus

Pentru că în ultimul timp am văzut pe net niște poze cu piept de pui umplut, m-am gândit să fac și eu o rețetă pe care o aveam de mult timp și o făceam mai des pe vremea aceea când nu eram bucătăraș și nu fotografiam mâncărurile. Preparatul se face destul de ușor și cu o garnitură potrivită, care să fie pe plac, este într-adevăr ceva deosebit, ca aspect și ca gust. Ceva ce merită să stea pe masă și la ocazii speciale. ”Rețete festive de iarnă”

Ingrediente

  • 4 jumătăți de piept de pui dezosat
  • 4 felii șuncă (jambon, ciolan presat...)
  • 8 felii de cașcaval
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 cepe verzi, subțiri
  • sare extrafină
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns grill-ul
  • cașcaval răzuit (opțional)
  • Pentru garnitură:
  • 200 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • Pentru decor:
  • 1 roșie feliată
  • frunze de pătrunjel proaspăt
  • forme (inimioare) din cașcaval

Mod de preparare

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

Se pune pe  unul din cele două straturi de piept o felie de cașcaval, o felie de șuncă, fâșii de ardei gras și o ceapă verde. Peste acestea se pune o altă felie de cașcaval, după care se aduce cealaltă jumătate de piept de pui și se acoperă ingredientele de umplutură. Se sigilează cu scobitori cele două straturi de piept de pui și se pun pe tigaia grill, unsă cu unt în prealabil și încălzită. 

Se dă focul la mic și se lasă pieptul umplut la grill, până ce se rumenește frumos. (Cine are capac la tigaia grill îl poate folosi.) Apoi se întoarce cu mare grijă pieptul umplut, se presară cașcaval răzuit și se lasă de asemenea să se rumenească și pe această parte, iar  cașcavalul răzuit să se topească.

Cât timp se prepară pieptul umplut la grill se pregătește garnitura. Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când porțiile de piept de pui umplut sunt gata, puneți-le pe un platou și scoateți scobitorile.

Se montează farfuria cu piept umplut de pui, cus-cus în care se pun bucățele de unt, felii de roșii, frunze proaspete de pătrunjel și inimioare de cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate

Pentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare. Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa...

Citeste continuarea

Pui cu orez si ananas

Postat de simona72

Pui cu orez si ananas

In primul rand transam puiul. Pieptul de pui il scoatem frumos fara piele si os, separat aripile, pulpele superioare si inferioare, iar sira spinarii o folosim pentru supa de pui. Punem intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2021, 22:16
Ce apetisant este!
la 21.01.2021, 22:59
Mulțumesc frumos, Oana!
la 21.01.2021, 23:01
la 21.01.2021, 23:17
Mulțumesc frumos, Andra!
la 22.01.2021, 07:58
Mulțumesc frumos, Claudia!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking