Ingrediente
- un ardei rosu
- un ardei galben
- un ardei verde
- un piept de pui mare
- 100 g kaizer
- 100 g masline negre
- 200 g ciuperci
- o legatura de ceapa verde
- 4 linguri de ulei
- 8 oua
- 2 cani de faina
- 250 g smantana
- 8 linguri de gris
- un pliculet praf de copt
- 100 g cascaval afumat
- sare dupa gust
Mod de preparare
Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron peste care adaugam ardeii spalati, curatati si taiati cuburi. Taiem kaizerul si maslinele cubulete si le punem impreuna cu celelalte ingrediente.
Cat s-au racit cele calite m-am ocupat de oua, pe care le-am batut spuma. Am adaugat smantana amestecata cu gris si apoi faina amestecata cu praful de copt. In compozitia obtinuta am adaugat amestecul de legume, care sincer sa va spun emana un miros super placut, de iti venea sa mananci crud, nu alta! Am amestecat pana s-a omogenizat toata compozitia si la final am adaugat cascavalul afumat dat pe razatoarea mare.
Am uns 2 tavi de aluminiu unica folosinta cu ulei si am tapetat cu faina, apoi am asezat compozitia in tavi. Am dat la cuptor 45 de minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca in tavi pana in momentul servirii.
Se servesc cu rosii si castraveti fiind foarte consistent.
Va spun sincer ca este extraordinar de bun si aspectuos! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec multicolor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|