Ingrediente
- 1 piept de pui
- 50 g kaiser
- 5 oua
- 200 g cascaval
- 3 fire de ceapa verde
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 50 g masline negre (fara samburi)
- 50 g masline verzi (fara samburi)
- 125 g lapte / smantana
- 100 g unt
- 3 linguri de ulei de masline
- 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
- 200 g faina
- 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
- 1 plic de praf de copt
- sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie.
Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.
Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.
Cascavalul se rade.
Se taie cubulete ardeii si kaiserul.
Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)
Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.
Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.
Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|