Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

Postat de ancutaCH in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2012 | 36881 vizualizari
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 50 g kaiser
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 g masline negre (fara samburi)
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 125 g lapte / smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
  • 200 g faina
  • 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.

Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.

Cascavalul se rade.

Se taie cubulete ardeii si kaiserul.

Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)

Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.

Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.

Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec multicolor

Postat de iri_love

Aperitiv chec multicolor

Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2012, 08:42
Waw!!! Absolut minunat!!!
la 15.05.2012, 09:11
vreau si eu macar o bucatica
e la favorite
la 15.05.2012, 09:25
si eu fac ceva asemanator si tare-mi place
la 15.05.2012, 09:32
arata,arata...nici nu am cuvinte
la 15.05.2012, 09:39
ma bucur ca am reusit sa va incant! multumesc Sim0na, Alinutza, diaconta si iri_love...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking