Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2019 | 5420 vizualizari
Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Vazusem acum mult timp, pe un site, o imagine cu acest gen de aperitiv si mi-a placut foarte mult. Avand de pregatit mai multe gustari, am ales sa fac si aceste choux-uri sarate, o umplutura cu diverse branzeturi si fasii de prosciutto. Atat de aspectoase au iesit, dar si foarte, foarte bune! Umpluturile pot fi diverse, in functie de gusturi: puteti sa faceti o crema de pateu, o umplutura de peste, o pasta de ton, crema de branza cu bucati de somon afumat si multe altele. Idei sunt multe si chiar merita incercata aceasta reteta!

Ingrediente

  • Pentru choux-uri:
    • 330 ml apa
    • 100 ml ulei
    • 4 oua
    • 170 gr faina
    • sare
    • piper
    Pentru umplutura:
    • 450 gr branza de vaci
    • 250 gr crema de branza
    • 3 linguri parmezan ras
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • 1 castravete murat
    • 3-4 bucati gogosar in otet
    • 100 gr prosciutto feliat

Mod de preparare

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati cratita de pe foc si lasati 3-4 minute sa se racoreasca. Adaugati ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final presarati sare si piper. Tapetati cu hartie de copt o tava mare. Puneti in pos aluat si formati mici gramajoare. Eu le-am facut potrivite, dar mergeau si mai mici. Le introduceti in cuptorul incins la 200 de grade pentru 8 minute, apoi dati la 170 de grade si le mai lasati 18-20 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca. Mie mi-au iesit 2 tavi, a 15 bucati fiecare.

Umplutura: Puneti in vasul robotului de bucatarie branza de vaci, crema de branza si parmezanul. Pulsati pana obtineti o consistenta cremoasa. Daca nu aveti robot, faceti cu mixerul. Castravetele murat si gogosarii, ii taiati cubulete mici, mici. Mararul verde il tocati marunt. Le incorporati in crema de branza. Presarati sare, dar nu foarte mult, pentru ca au si muraturile, si parmezanul si prosciutto. Adaugati piper si busuiocul uscat. Dati crema la rece 30-40 de minute. Eu nu am dat la rece crema, pentru ca nu am mai avut timp si a mai curs din choux-uri. Taiati cate un capacel de la fiecare choux. Puneti umplutura intr-un pos cu varf mai larg si umpleti choux-urile. Rupeti fasii de prosciutto si le asezati peste branza, iar la final puneti capacele. Asezati-le pe o tava mare si le acoperiti usor cu folie, sa nu le apasati. Le dati la rece si serviti ori de cate ori doriti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...

Citeste continuarea

Placinta cu ceapa verde

Postat de caroline

Placinta cu ceapa verde

Incepem prin a prepara aluatul deoarece va necesita timp pentru dospit .  Punem intr-un bol faina,drojdia ,sarea si zaharul . Adaugam apa calduta ( NU fierbinte) si incepem sa amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2019, 19:16
Foarte bine arata si sunt sigura ca au fost tare gustoase!
la 22.02.2019, 19:39
bune bune
la 22.02.2019, 19:44
Minunate!
la 22.02.2019, 19:53
Faină idee de aperitive!
la 22.02.2019, 19:55
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking