Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2019 | 876 vizualizari
Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

Vazusem acum mult timp, pe un site, o imagine cu acest gen de aperitiv si mi-a placut foarte mult. Avand de pregatit mai multe gustari, am ales sa fac si aceste choux-uri sarate, o umplutura cu diverse branzeturi si fasii de prosciutto. Atat de aspectoase au iesit, dar si foarte, foarte bune! Umpluturile pot fi diverse, in functie de gusturi: puteti sa faceti o crema de pateu, o umplutura de peste, o pasta de ton, crema de branza cu bucati de somon afumat si multe altele. Idei sunt multe si chiar merita incercata aceasta reteta!

Ingrediente

  • Pentru choux-uri:
    • 330 ml apa
    • 100 ml ulei
    • 4 oua
    • 170 gr faina
    • sare
    • piper
    Pentru umplutura:
    • 450 gr branza de vaci
    • 250 gr crema de branza
    • 3 linguri parmezan ras
    • 1/2 legatura marar verde
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • 1 castravete murat
    • 3-4 bucati gogosar in otet
    • 100 gr prosciutto feliat

Mod de preparare

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati cratita de pe foc si lasati 3-4 minute sa se racoreasca. Adaugati ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final presarati sare si piper. Tapetati cu hartie de copt o tava mare. Puneti in pos aluat si formati mici gramajoare. Eu le-am facut potrivite, dar mergeau si mai mici. Le introduceti in cuptorul incins la 200 de grade pentru 8 minute, apoi dati la 170 de grade si le mai lasati 18-20 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca. Mie mi-au iesit 2 tavi, a 15 bucati fiecare.

Umplutura: Puneti in vasul robotului de bucatarie branza de vaci, crema de branza si parmezanul. Pulsati pana obtineti o consistenta cremoasa. Daca nu aveti robot, faceti cu mixerul. Castravetele murat si gogosarii, ii taiati cubulete mici, mici. Mararul verde il tocati marunt. Le incorporati in crema de branza. Presarati sare, dar nu foarte mult, pentru ca au si muraturile, si parmezanul si prosciutto. Adaugati piper si busuiocul uscat. Dati crema la rece 30-40 de minute. Eu nu am dat la rece crema, pentru ca nu am mai avut timp si a mai curs din choux-uri. Taiati cate un capacel de la fiecare choux. Puneti umplutura intr-un pos cu varf mai larg si umpleti choux-urile. Rupeti fasii de prosciutto si le asezati peste branza, iar la final puneti capacele. Asezati-le pe o tava mare si le acoperiti usor cu folie, sa nu le apasati. Le dati la rece si serviti ori de cate ori doriti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Chifle umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Chifle umplute la cuptor

            Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si...

Citeste continuarea

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.02.2019, 19:16
Foarte bine arata si sunt sigura ca au fost tare gustoase!
la 22.02.2019, 19:39
bune bune
la 22.02.2019, 19:44
Minunate!
la 22.02.2019, 19:53
Faină idee de aperitive!
la 22.02.2019, 19:55
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking