Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2017 | 3294 vizualizari
Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

Clătite aperitiv, delicioase, fie la o masă festivă, fie la serviciu, sau acasă. Și mai ales, ușor de preparat. Din ingredientele de mai jos am făcut 16 clătite aperitiv.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clătite:
  • 200 grame de făină albă
  • 4oo ml de lapte dulce
  • 25 grame de unt topit
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură:
  • 2 cutii de ciupercuțe
  • 3 ouă (două fierte tari și unul crud)
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie (câteva picături)

Mod de preparare

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă.

Se face o compoziție subțire din făină, ouă, lapte, zahăr, sare, unt topit, după care se fac clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei.

Cât timp se răcesc clătitele se face maioneza din cele două gălbenușuri fierte tare și răzuite, în care se încorporează muștarul și apoi gălbenușul crud. Se uniformizează și apoi se adaugă, puțin câte puțin uleiul, mixând întruna, până ce rezultă o emulsie legată și densă.

Se tamponează ciupercuțele cu câteva prosoape de hârtie, ca să se absoarbă apa în exces, după care se mărunțesc. Se amestecă ciupercuțele mărunțite cu maioneza și se condimentează compoziția cu sare, piper și câteva picături de lămâie, după gust.

Se ia fiecare clătită și se umple cu două lingurițe de ciupercuțe cu maioneză, puse în mijloc, după care se împachetează bine, nu prea strâns, pentru a nu ieși compoziția din interior.

După ce ați împachetat toate clătitele, puneți-le într-un platou și decorați-le, dacă doriți.

Se țin în frigider până la servire și se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Postat de Valclaudia

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si bacon

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si bacon

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2017, 16:18
la 26.10.2017, 16:31
Foarte bune!
la 26.10.2017, 17:40
Doar 3 clatinate, cam putine....
la 26.10.2017, 18:08
la 26.10.2017, 18:24
Yamii delicioase!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking