Ingrediente
- 250 grame aluat de foietaj
- 2-3 felii de șuncă
- 50 grame de cașcaval
- 3-4 linguri de suc de roșii
- 1 linguriță de zahăr tos
- 1 praf de sare
- piper
- busuioc
- oregano
- 1 ou pentru uns cornulețele
Mod de preparare
Feliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.
Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul și sarea.
Din pachetul de foietaj se ia doar o jumătate (cealaltă se pune în congelator) se decongelează și se împarte în două părți. Din fiecare bucată se întinde cu sucitorul câte o foaie rotundă de 1,5-2 milimetri grosime, iar cu diametrul de maxim 20 cm.
Se taie foaia de aluat ca tortul și pe marginea exterioară a fiecărei felii se pune căte o bucățică de șuncă și apoi cașcaval răzuit. Se rulează spre interior, ca la cornulețele dulci. (a se vedea pozele atașate!)
Într-o tavă se pune hârtie de copt, iar pe ea se pun cornulețele, la o oarecare distanță unele de altele, pentru că mai cresc puțin în cuptor.
Se ung cornulețele cu un ou bătut bine.
Se dă tava la foc iute, în cuptorul încins în prealabil.
Când cornulețele s-au rumenit, se oprește focul și se scoate tava din cuptor.
Cornulețele sunt bune atât calde, cât și reci. Pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornulete pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|