Aperitiv “Cosulet de primavara”

Postat de nico15 in Salate
20 Feb 2011 | 5840 vizualizari
Aperitiv   “Cosulet de primavara”

Ingrediente

  • Rucolla 5 g
  • Castraveti Acri 40 g
  • Rosii 100 g
  • Rosii Cherry 45 g
  • Chivas 3 g
  • Mango 40 g
  • Lamaie(zeama 20 ml)
  • Rodie 15-20 g
  • Piept de pui 172 g
  • Parmezan Grana Padano 30 g
  • Ulei de masline 5-7 ml
  • Acetto Balsamico 5 ml
  • Maioneza 20 g

Mod de preparare

 Castraveti se spala si se curate de coaja, dupa care se toaca in cubulete mici si se storc bine de zeama. Rosiile se spala, se curate si se taie marunt, se indeparteaza semintele. Mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Salata(Rucolla) se spala sub jet de apa rece fir cu fir la fel si chivas.

Prelucrarea primara  a pieptului de pui: Adica se scot felii din pieptul de pui, se feliaza mai subtiri.  Parmezanul se curata de coaja si se rade pentru a se pregati cosuletul de parmezan, dupa care se va pune spre a se prajii  intr-o tigaie nonaderenta  si de a se forma un cosulet care va fi suportul nostru principal pentru salata.

Vom prelucra(termic) pieptul de pui prin fierbere dupa care il vom scoate si il vom lasa in asteptare sa se raceasca, dupa care il vom taia in cubulete mici, totodata vom prelucra termic parmezanul ras, care va fi introdus intr-o tigaie nonaderenta si se va praji,  rezultand un cosulet din parmezan. 

Dupa  ce vom face acest cosulet il vom aseza pe un suport din sticla pentru a lua o forma  corespunzatoare.  Dupa aceasta se va modela un suport pentru salata noastra. Mare grija sa nu se rupa este foarte casant. Dupa ce pieptul de pui s-a racit se va toca, se va sara si pipera  si se va amesteca cu 20 g de maioneza light(3-4 lingurite de maioneza).

Dressingul va fi format din zeama de lamaie si ulei de masline foarte bine omogenizat. Salata noastra va arata in felul urmator: pe farfurie se va desena cu reductie de acetto balsamico cerculete pe care se va aseza   frunze de rucolla, pe acestea se va aseza cosuletul de parmezan in interiorul cosuletului se va pune o forma rotunda si se va face straturi alternative din:  castraveti acri, dupa care urmeaza un strat de carne din piept de pui, un strat de mango, un strat de rosii, un strat de piept de pui si un start de rodii, deasupra se orneaza cu chivas.

Alaturat , am atasat cateva fotografii sper sa va placa, am avut doua aranjamente, prima fotografie este inainte sa scot forma de plastic.

Pofta buna 


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv “Cosulet de primavara”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de avocado cu somon sarat

Postat de Ksenya

Salata de avocado cu somon sarat

Spalam si curatam avocado, scoatem samburele si-l tocam grosier, stropim cu sucul de lime. Taiem pestele bucatele mici si il adaugam la avocado. Amestecam totul, potrivim de sare. Rosia o...

Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de cristeena20

Salata cu ton

- Spalam legumele. Salata verde o rupem bucati mai mici cu mana dupa cum ne place (puteti folosi salata din punga ) ; rosiile le taiem cuburi sau felii, ceapa o taiem felii ; Intr-un vas alternam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2011, 15:51
iar sunt prima,pot sa ma servesc?
la 20.02.2011, 16:13
Te rog esti invitata mea.
Nico
la 20.02.2011, 16:16
Bine ca ai scris reteta ca deja de cand ma uitam dupa ea mi s-a lungit gatul !!!
Minunat cosuletul tau...delicioos
Si nota maxima pentru explicatii
Se vede o mare diferenta intre ce a fost si ce este acum....
Te asteptam si cu alte retete din astea delicioase si foarte aspectuoase...
la 20.02.2011, 17:01
ce frumos ai aranjat
la 20.02.2011, 17:15
super

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking