Shaorma

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2014 | 2619 vizualizari
Shaorma

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa(250-300 ml).

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 cana apa sau lapte
  • Pentru umplutura:
  • 2 castraveti murati mari
  • 8-10 cartofi
  • ulei pentru prajit cartofi si piept pui
  • 1 1/2 piept pui
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza medie
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.

Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.

Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul  30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.

Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.

Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.

Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Retete similare

Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Postat de Satisfyyourcravings

Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de...

Citeste continuarea

Cum se face shaorma

Postat de AlexTeacher

Cum se face shaorma

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.10.2014, 17:23
Nu refuz niciodata
la 09.10.2014, 08:57
la 09.10.2014, 12:13

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking