Ingrediente
- 2 lipii
- 300 g piept de pui
- 2 rosii
- 2 frunze salata
- 2-3 fire ceapa verde
- Ptr sosul de iaurt:
- 200 ml iaurt
- 3-4 catei usturoi
- 4-5 fire marar
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.
Lipiile se pun intr-o tigaie incinsa si se incalzesc, nu mai mult de 20 de secunde pe fiecare parte.
Se aseaza pe fiecare lipie o frunza de salata intreaga sau taiata bucatele, deasupra se pune pieptul de pui, apoi rosiile si ceapa taiate rondele.
Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper, apoi se pun cateva linguri de sos pe fiecare shaorma.
Se ruleaza capetele lipiilor ca si cum am face un plic, ambalandu-le la capat in folie sau intr-un servetel.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|