Shaorma cu piept de pui

Postat de Corina33 in Pui
23 Aug 2013 | 17625 vizualizari
Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar azi am facut, inpiratia venind chiar de aici de pe site!

Ingrediente

  • 2 lipii
  • 300 g piept de pui
  • 2 rosii
  • 2 frunze salata
  • 2-3 fire ceapa verde
  • Ptr sosul de iaurt:
  • 200 ml iaurt
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 fire marar
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Lipiile se pun intr-o tigaie incinsa si se incalzesc, nu mai mult de 20 de secunde pe fiecare parte.

Se aseaza pe fiecare lipie o frunza de salata intreaga sau taiata bucatele, deasupra se pune pieptul de pui, apoi rosiile si ceapa taiate rondele.

Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper, apoi se pun cateva linguri de sos pe fiecare shaorma.

Se ruleaza capetele lipiilor ca si cum am face un plic, ambalandu-le la capat in folie sau intr-un servetel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Shaorma la farfurie

Postat de MotanLaOale

Shaorma la farfurie

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....

Citeste continuarea

Shaorma cu piept de pui

Postat de simona72

Shaorma cu piept de pui

Pieptul de pui se taie in doua, apoi fiecare bucata se taie pe lungime. Ne ies 4 felii de piept de pui(una a ramas), le condimentam cu sare,piper, ulei de masline, amestec de condimente pt carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2013, 18:54
au si aroma de coaste?
la 23.08.2013, 19:00
N-au mai Cleme, ca porcul nu zboara....ca puiul
la 23.08.2013, 19:05
Lasa ca am eu unele la cuptor,abia astept sa le devorez....
la 23.08.2013, 19:13
Ce buna-i!
la 23.08.2013, 19:15
multumesc Elena!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking