Ingrediente
- 2 pulpe de pui (e mai rapid cu piept de pui, eu am pus pulpe ca asta aveam)
- 3 cartofi
- 1/2 varza alba
- 5-6 castraveti in otet
- 5-6 catei de usturoi
- 5 linguri maioneza
- 2 lipii libaneze
- condimente pentru pui
- oregano
- busuioc
Mod de preparare
Am inceput cu pulpele pe care le-am spalat, le-am curatat de piele, le-am dezosat si le-am taiat bucati. Am pus bucatile de carne in tigaie, fara ulei, si le-am calit impreuna cu condimentele, busuiocul si oregano. Cand s-au rumenit bine le-am scos pe un tocator si le-am maruntit. Cartofii sunt clasicii cartofi prajiti, pregatiti mai moi sau mai crocanti in functie de preferinta. Varza am tocat-o marunt, castraveciorii felii. Usturoiul l-am tocat foarte fin cu robotul apoi l-am amestecat cu maioneza. Procesul de asamblare e simplu: am uns lipia (incalzita putin in cuptor inainte) cu sos de maioneza si usturoi, am pus apoi carne, cartofi, varza si castraveti. Am rulat usor si am strans unul din capete cu folie din aluminiu.
Am vrut noi sa semene cat mai mult cu cea de la fast food. Insa sunt convinsa ca si pe o farfurie era la fel de delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|