Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 cani faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana ulei
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 cana apa sau lapte
- Pentru umplutura:
- 2 castraveti murati mari
- 8-10 cartofi
- ulei pentru prajit cartofi si piept pui
- 1 1/2 piept pui
- 4-5 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 varza medie
- sare, piper
- Pentru maioneza:
- 1 galbenus crud
- 1/2 lingurita mustar
- 1 varf cutit sare de lamaie
- sare
- ulei
Mod de preparare
Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.
Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.
Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul 30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.
Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.
Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.
Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|