Pasta de fasole verde

Postat de merisor67 in Salate
28 Oct 2014 | 9475 vizualizari
Pasta de fasole verde

Am vazut aceasta pasta in "Cartea de bucate aromate" a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu. Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna! Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor. Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.

Ingrediente

  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)

Mod de preparare

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.

Eu am avut fasolea la congelator  si am pus-o la fiert direct congelata.

Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.

Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.

Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.

Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.

Tocam  solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.

Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.

Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.

Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de fasole verde cu naut

Postat de katty

Mancare de fasole verde cu naut

Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2014, 11:30
super idee chiar o sa fac
la 28.10.2014, 11:30
Imi place si prezentarea e superba
la 28.10.2014, 11:36
Si de ce scoti limba?
la 28.10.2014, 11:36
Multumesc, Sylvia, este foarte buna asa!
la 28.10.2014, 11:40

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking