Ingrediente
- 3 buc dovlecei medii
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 lgt amestec de ierburi italiene Delikat
- 200 g mozzarela
- 50 g parmezan
- 3 lg faina
- sare dupa gust
- piper negru proaspat macinat Delikat
- 100 g mozzarela
- boia de ardei iute Delikat
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg.
Usturoiul se curata si se taie marunt. Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari, iar parmezanul se rade pe razatoarea cu gauri mici.
Peste dovleac se pun ouale, usturoiul, amestecul de ierburi italiene, mozzarela, parmezanul, faina si piperul Delikat proaspat macinat. Se amesteca totul bine. Se adauga sare dupa gust si se mai amesteca.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se rastoarna amestecul si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumeneste usor.
Se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cele 100 g de mozzarela, patrunjelul verde tocat si boiaua de ardei iute, dupa gust. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute.
Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|