Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Postat de mirela0911 in Retete Delikat
15 Iul 2018 | 2423 vizualizari
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest aperitiv si bineinteles sa-l imbogatesc cu noile condimente Delikat din ingrediente 100% naturale si fara monoglutamat si alte adaosuri. "Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" 

Ingrediente

  • 3 buc dovlecei medii
  • 2 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lgt amestec de ierburi italiene Delikat
  • 200 g mozzarela
  • 50 g parmezan
  • 3 lg faina
  • sare dupa gust
  • piper negru proaspat macinat Delikat
  • 100 g mozzarela
  • boia de ardei iute Delikat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg.

Usturoiul se curata si se taie marunt. Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari, iar parmezanul se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Peste dovleac se pun ouale, usturoiul, amestecul de ierburi italiene, mozzarela, parmezanul, faina si piperul Delikat proaspat macinat. Se amesteca totul bine. Se adauga sare dupa gust si se mai amesteca.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se rastoarna amestecul si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumeneste usor.

Se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cele 100 g de mozzarela, patrunjelul verde tocat si boiaua de ardei iute, dupa gust. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute.

Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Postat de diaconta

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...

Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de merisor67

Evantai cu legume si branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2018, 13:58
bun bun
la 15.07.2018, 14:13
Ce bine arata! E vremea dovleceilor , eu am facut chiftele, azi
la 15.07.2018, 14:23
la 15.07.2018, 14:30
Bun aperitiv!
la 15.07.2018, 14:48
Delicios!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking