Ingrediente
Aluat:
- 300 ml apa calduta
- 200 ml lapte batut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- 700 -750 gr faina alba
- 1 cub mic de drojdie proaspata
Umplutura:
- 700 gr ciuperci champinion
- 1/2 dintr-un piept de pui
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- sare
- fulgi de ardei iute
- piper dupa gust
- 1 lingurita sos de soia
- sos iute Piri Piri dupa gust
- 6-7 rosii uscate din conserva
- 1 ardei gras rosu sau galben
- 2-3 linguri ulei aromat din conserva de rosii uscate
- 6-7 feliute de mozzarela
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura lapte pentru uns
Mod de preparare
Aluat: Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute. Pentru aceste empanadas am folosit doar jumatate din aluatul rezultat, restul de aluat l-am folosit la alta reteta.
Umplutura: Punem 2 linguri de ulei aromatizat din conserva de rosii uscate intr-o tigaie sau wok. Adaugam ciupercile curatate si taiate in sferturi, ceapa tocata marunt, precum si usturoiul taiat si el marunt. Lasam sa se caleasaca pana scade aproape de tot zeama lasata de ciuperci. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete, ardeiul taiat fideluta, condimente dupa gust (noua ne place mai iute). Lasati sa se caleasca la foc iute toate ingredientele pana compozitia nu mai este suculenta.
Asamblare: Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru, unsa cu foarte putin ulei. Cu o forma rotunda, mare de ravioli, am taiat cercuri din aluat, am pus aluatul in forma, 2 linguri de umplutura in mijloc si am unit partile formei, lipind astfel marginile. Astfel empanadas formate, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte, le-am mai pudrat cu putin piper si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 8-10 minute. Aici mi-am adus aminte ca am uitat de un ingredient :)) se mai intampla...nu am pus mozzarella inauntru. Asa ca dupa ce au stat 8-10 minute la cuptor, le-am scos, am pus cubulete de mozzarela deasupra si le-am mai dat la cuptor pt inca 8-10 minute pana sau rumenit frumos pe deasupra.
Se servesc calde cu fulgi de ardei iute pisati pe deasupra. Noi am servit cu sos de rosii si ardei, condimentat dupa gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|