Empanadas

Postat de gaby_d in Pui
15 Mar 2013 | 12711 vizualizari
Empanadas

Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa cum ma stiti (de parca cine as fi io sa ma stiti voi :)) ) rar respect reteta intru totul :P, asa ca am inlocuit atat aluatul cat si umplutura pentru empanadas, dar fara a devia total de la reteta de baza. Multumesc, Laura! "Empanada in portugheza inseamna paine umpluta, provine de la verbul empanar - "a imbraca" in paine . Se pot umple cu carne, legume, fructe. Mai pe romaneste, sunt niste portofele umplute dupa propriul gust".- ne spune tot Laura in introducerea retetei.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Aluat
  • 300 gr branza de vaci
  • o lingurita sare
  • aprox 300 gr faina
  • apa rece
  • Umplutura (poate varia, puteti umple cu ce va place voua, puteti elimina dintre ingrediente si adauga ce va place voua)
  • un piept de pui
  • 100 gr ciuperci (optional)
  • 50 gr cascaval
  • o ceapa
  • un ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml apa
  • Sos de usturoi
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • o lingura ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • putin marar verde
  • +
  • ou pentru uns si boia de ardei

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea  si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece pana obtii un aluat usor modelabil, nelipicios, pe care sa-l poti intinde cu sucitorul. Lasa-l 30 minute timp in care prepari umplutura.

Toaca pieptul de pui. Curata ceapa si toac-o marunt.

Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga ceapa. Caleste doua minute si adauga ciupercile tocate marunt. Dupa alte doua minute adauga carnea tocata, caleste inca 5 minute si adauga 50 ml apa. Lasa la foc mic pana apa se evapora complet, adauga usturoiul pisat, sare, piper si putina nucsoara. Lasa sa se racoreasca nitel si adauga oul  usor batut si cascavalul cubulete mici. Omogenizeaza.

Pe blatul de lucru infainat intinde aluatul cu sucitorul, intr-o foaie subtirica, si cu ajutorul unui bol de ciorba taie cercuri in mijlocul carora pui cu lingura dim umplutura (mie mi-a ramas putina umplutura; am facut din ea un sos cu smantana pentru paste penne)

Uneste capetele opuse si preseaza-le usor cu o furculita, sa se lipeasca bine. Aseaza empanadas in tava tapetata cu hartie pentru copt, ungele cu pensula cu ou batut bine si presara putina boia.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu si coace pana se rumenesc frumos.  Eu le las pe treapta din mijloc pana prind o culoare frumoasa pe "talpa",apoi mut pe treapta de sus pana se rumenesc.

Sos:

Am pus intr-un bol smantana, sarea, usturoiul, mararul si uleiul, am bagat blenderul si-am omogenizat.

Se servesc calde cu sos de usturoi, sau reci cu o cana de lapte dulce sau iaurt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Postat de simona72

Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

Aluat : Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute....

Citeste continuarea

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

Postat de ctlina

Aperitive empanadas / Pateuri cu ton

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 11:26
Frumoase si delicioase!
la 15.03.2013, 11:27
ooo, au venit bunaciunile si eu sunt prima care le miros si le ating
la 15.03.2013, 11:28
Elena, fugi de aici )
la 15.03.2013, 11:31
)
la 15.03.2013, 11:38
Îmi plac!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking