Empanadas cu branza si marar

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
9 Oct 2013 | 9998 vizualizari
Empanadas cu branza si marar

La fel de bune umplute cu branza sarata si marar! (exceptie facand desigur pt Timea :)))

Ingrediente

pt aluat

  • 300gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • sare

pt umplutura

  • 200 gr branza de capra
  • 1 leg marar
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
  • sare cu condimente

Mod de preparare

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.

Faramitam intr-un castron branza de capra, adaugam oul batut si mararul spalat si tocat in prealabil, putina sare cu condimente. Amestecam bine, bine si dam deoparte sa se intrepatrunda aromele.

Pornim cuptorul.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1 cm din care taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru mai mare sau mai mic, de aceasta data eu am taiat forme mai mici, cu diametru de aproximativ 5-6 cm.

(eu am mai intins putin cu sucitorul fiecare bucata de aluat). Asezam o lingurita de umplutura de branza si impaturim frumos, presand marginile cu o furculita.

Placintutele astfel formate, le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Le ungem cu ou batut si presaram putina sare cu condimente si oregano.

Le dam la cuptor, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Empanadas

Postat de gaby_d

Empanadas

Aluat: Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea  si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 14:11
woawww... vreau si eu!!!!
la 09.10.2013, 14:33
Ai venit cu chestii spanioleşti crezând că n-am să cer, nu? Super!
la 09.10.2013, 14:33
daca ai facut tu,nu mai fac si eu
15 lei? mai baga doua portii
la 09.10.2013, 14:36
la 09.10.2013, 14:48
Vreau si eu de 30 de lei!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking