Ingrediente
- pt rulada avem nevoie de:
- 5 oua
- 200 gr smantana
- 4 linguri faina
- sare
- piper
- 1 fir de cabanos
- 4-5 fire branza topita
- 100 gr masline
- pt tarta cu mazare si piept de pui:
- un aluat de foietaj,
- 350 gr branza,
- 3 oua,
- 150 gr smantana,
- o conserva mazare,
- un piept de pui mic,
- sare
- piper
- pt empanadas avem nevoie de:
- 1 ou,
- 300 gr faina,
- 100 gr unt
- 300 gr carne tocata,
- usturoi,
- sare,
- piper
Mod de preparare
Pregatim rulada: batem albusurile separat cu sare, adaugam galbenusurile, smantana, maslinele si faina. Dam la copt 15 minute. Cand e fierbinte rulam in foaia de copt rulada. Dupa ce se raceste derulam, punem feliile de branza topita si cabanosul intr-un colt si rulam la loc.
Tarta: amestecam ouale, branza, smantana, mazarea, sare si piper. Asezam aluatul de foietaj in tava si punem deasupra compozitia anterioara. Dam la cuptor 30 minute
Facem aluatul de empanadas: amestecam faina cu untul si oul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de vas. Dam la frigider jumatate de ora. Condimentam carnea tocata. Intindem aluatul, decupam cu ajutorul unei forme rotunde cercuri pe care le umplem cu carne tocata si le pliem cu o furculita. Si acestea de dau la cuptor 15-20 minute
Sunt 3 feluri de aperitiv foarte gustoase! Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|