Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2014 | 12345 vizualizari
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

Nu a fost in plan sa fie facuta de sarbatori, dar nu stiu cum a iesit:)) ....cu ceva oua ramase si branzeturi, sunculite...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt umplutura:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr mascarpone
  • 50 gr pranza proaspata de la Delaco
  • sare si piper alb dupa gust
  • feliute subtiri de pulpa de porc de la Sergiana

Mod de preparare

Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful de copt si o incorporati amestecand usor cu un tel cu ouale batute. Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul incalzit la 170 grade pt 10 minute. Scoateti aluatul din tava, si-l puneti pe un prosop curat de bucatarie, pe care l-ati umezit inainte. Faceti sul blatul si-l lasati sa se raceasca. 

Pt crema de branza: puneti smantana intr-o craticioara cu fundul dublu pe foc. Lasati sa se incalzeasca si adaugati branza cu musegai. Amestecati pana branza se dizolva, dar sa nu dea in clocot. Lasati sa se raceasca si adaugati si celelalte branzeturi. Condimentati cu sare si piper alb dupa gust. 

Pt asamblare: scoateti blatul din prosopul umed si-l puneti pe o folie alimentara. Deasupra puneti crema de branza, peste feliutele de pulpa de porc sau alte sunci ce aveti in frigider. Rulati si faceti sul blatul adunat in folie alimenatara. Dati la frigider si/sau 15 minute in congelator inainte de servire. Taiati rulada in felii groase de un deget si serviti cu muraturi. Noi am servit cu un cocktail de masline de la Lidl. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branza

Postat de gaby_d

Aperitiv rulada cu sunca si branza

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 15:53
Ce-mi plac ruladele aperitiv!
la 06.01.2014, 15:54
buna buna
Cat are tava?
la 06.01.2014, 15:54
ce buna este asta , super
la 06.01.2014, 16:11
la 06.01.2014, 16:15

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking