Ingrediente
- pt blat:
- 2 oua + 2 albusuri
- 1 praf de sare
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita praf de copt
- pt umplutura:
- 2 linguri smantana grasa
- 50 gr branza cu mucegai albastru
- 50 gr mascarpone
- 50 gr pranza proaspata de la Delaco
- sare si piper alb dupa gust
- feliute subtiri de pulpa de porc de la Sergiana
Mod de preparare
Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful de copt si o incorporati amestecand usor cu un tel cu ouale batute. Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul incalzit la 170 grade pt 10 minute. Scoateti aluatul din tava, si-l puneti pe un prosop curat de bucatarie, pe care l-ati umezit inainte. Faceti sul blatul si-l lasati sa se raceasca.
Pt crema de branza: puneti smantana intr-o craticioara cu fundul dublu pe foc. Lasati sa se incalzeasca si adaugati branza cu musegai. Amestecati pana branza se dizolva, dar sa nu dea in clocot. Lasati sa se raceasca si adaugati si celelalte branzeturi. Condimentati cu sare si piper alb dupa gust.
Pt asamblare: scoateti blatul din prosopul umed si-l puneti pe o folie alimentara. Deasupra puneti crema de branza, peste feliutele de pulpa de porc sau alte sunci ce aveti in frigider. Rulati si faceti sul blatul adunat in folie alimenatara. Dati la frigider si/sau 15 minute in congelator inainte de servire. Taiati rulada in felii groase de un deget si serviti cu muraturi. Noi am servit cu un cocktail de masline de la Lidl. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|