Empanada cu rosii, ardei si ton

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2013 | 3149 vizualizari
Empanada cu rosii, ardei si ton

Ingrediente

Aluat:
  • 380 g faina
  • 180 g unt
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva de rosii in bulion
  • 1 conserva mare de ton in ulei
  • 3 linguri ulei
Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.

Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.

La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.

Dam apoi aluatul la rece pentru o ora.

Umplutura: ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeiul spalat il taiem fasiute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ardeiul.

Lasam sa se caleasca  impreuna 5 minute, apoi adaugam conserva de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand scade sosul.

Adaugam apoi conserva de ton scursa de ulei si maruntita, mai lasam 1 minute pe foc apoi dam deoparte.

Lasam compozitia sa se raceasca.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece, il impartim in 2 parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire.

Punem umplutura si acoperim cu ce-a de-a doua foaie crestata la mijloc.

Pentru a lipi foile una de alta presam marginea cu o furculita.

Ungem empanada cu oul batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu rosii, ardei si ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Empanada cu ton

Postat de Alexandru29

Empanada cu ton

Foile pentru empanada ori le facem acasa ori le cumparam gata facute. Pentru a face foile amestecati faina cu drojdia in apa calduta apoi adaugati uleiul, galbenusul si putina sare dupa care se...

Citeste continuarea

Empanada gallega

Postat de Ade200

Empanada gallega

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 19:43
Cred că-i foarte bună. Aluat, ton, roşii, ardei. Super!
la 18.04.2013, 19:47
;-bd
la 18.04.2013, 20:00
Padre cred ca-i buna si fara ton, numai cu legume!
la 18.04.2013, 20:04
buna
la 18.04.2013, 20:04
buna, buna..

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking