Aperitiv gofre Croque Monsieur

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2021 | 3104 vizualizari
Aperitiv gofre Croque Monsieur

După ce am primit ca premiu aparatul de făcut gofre, ”m-am jucat” mereu cu el și am încercat multe și de toate, în special după un rețetar francez. Și în acest caz, ce poate fi specific unui mic dejun francez dacă nu aceste gofre Croque Monsieur? Atât doar că nu am acoperit ochiurile cu o altă gofră, pentru că mi se părea deja prea mult... Din ingredientele de mai jos am făcut 8 gofre / 4 porții de Croque Monsieur

Ingrediente

  • 300 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 300 ml de lapte
  • 50 ml de unt
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 4 ouă
  • 4 felii de șuncă
  • 4 felii de cașcaval
  • ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile

Mod de preparare

Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru clătite) ca să nu rămână cocoloașe și la urmă se adaugă untul topit și răcit.

Înainte de prepararea gofrelor. se lasă compoziția ”să se așeze” timp de 10 minute.

Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu, se ung plăcile cu ulei și apoi se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea, pentru 3-4 minute, după care se verifică dacă gofrele au crescut și s-au pătruns. Atunci se iau cu o paletă și se pun pe un platou.

Se fac repede niște ochiuri la tigaie și apoi se pune în fiecare farfurie câte o gofră (cine vrea, o poate unge cu puțin unt) apoi se pune câte o felie de cașcaval și apoi câte una de șuncă. Deasupra se pune câte un ochi și se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce. Se servește imediat, eventual cu o salată, sau doar cu o roșie feliată. Cine vrea, poate acoperi ansamblul cu o gofră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre Croque Monsieur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu cartofi

Postat de caroline

Tarta cu cartofi

La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri. Punem o tigaie cu ulei la foc...

Citeste continuarea

Omleta in straturi

Postat de Dya

Omleta in straturi

Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2021, 05:29
Am tot spus ca imi iau si eu aparat pentru gofre.
la 05.08.2021, 07:32
Merită să-ți cumperi, Diana...!
la 05.08.2021, 08:05
foarte bun si satios
la 05.08.2021, 10:25
Crerativ mod de a folosi apartaul de gofre
la 05.08.2021, 10:58

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking