Ingrediente
- 300 grame de făină albă
- 3 ouă
- 300 ml de lapte
- 50 ml de unt
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 4 ouă
- 4 felii de șuncă
- 4 felii de cașcaval
- ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile
Mod de preparare
Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru clătite) ca să nu rămână cocoloașe și la urmă se adaugă untul topit și răcit.
Înainte de prepararea gofrelor. se lasă compoziția ”să se așeze” timp de 10 minute.
Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu, se ung plăcile cu ulei și apoi se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea, pentru 3-4 minute, după care se verifică dacă gofrele au crescut și s-au pătruns. Atunci se iau cu o paletă și se pun pe un platou.
Se fac repede niște ochiuri la tigaie și apoi se pune în fiecare farfurie câte o gofră (cine vrea, o poate unge cu puțin unt) apoi se pune câte o felie de cașcaval și apoi câte una de șuncă. Deasupra se pune câte un ochi și se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce. Se servește imediat, eventual cu o salată, sau doar cu o roșie feliată. Cine vrea, poate acoperi ansamblul cu o gofră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre Croque Monsieur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|