Ingrediente
- Iaurt cca. 250 ml,
- Unt cca. 100 g,
- Ouă 4 bucăți,
- Brânză de oi cca. 200 g,
- Făină albă de grâu cca. 500 g,
- Brânză de vaci cca. 200 g,
- Semințe de chimen 1 lingură,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper negru proaspăt măcinat 1linguriță.
Mod de preparare
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.
Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu ulei, aluatul având în compoziție unt, este suficient de gras și nu se lipește.
În centrul plăcii, se pune câte un polonic de aluat, fără să se întindă, apoi se închide capacul și se așteaptă cca. 1-2 minute maxim. Gofrele sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este să se verifice după 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, se mai lasă, până când sunt gata.
Gofrele sărate se servesc simple sau cu puțină smântână, acompaniate de o bere sau un șpriț de vară!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|