Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde

Postat de simonacallas in Aperitive / Garnituri
5 Mai 2014 | 4126 vizualizari
Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde

Sunt uşoare, suculente şi simplu de preparat. Pot fi un mic dejun elegant sau o gustare festivă. Potrivite (şi) pentru o zi de primăvară înnorată, pentru că galbenul lor frumos aduce soarele în farfurie. Nucesită puţine ingrediente şi se prepară rapid.

Ingrediente

  • 150 g boabe de mazăre (din conservă sau decongelate)
  • 150 g telemea grasă de Sibiu (sau altă brânză telemea, bine scursă)
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură cu vârf făină (circa 30 g)
  • 4 fire de ceapă verde
  • 50 g unt
  • 2 frunze de oregano
  • câteva frunzuliţe de cimbru verde
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • 10 g germeni de varză roşie

Mod de preparare

Am pus în blender ouăle, brânza, uleiul, făina şi le-am mixat bine, până când am obţinut un amestec omogen şi cremos, de consistenţă asemănătoare cu aluatul de clătite. Am transferat amestecul într-un bol încăpător, am adăugat ceapa, mazărea, frunzele de oregano tocate mărunt, frunzuliţele de cimbru, piperul şi am amestecat uşor, cu o spatulă.

Am pus tigaia pentru clătite pe foc, cu o linguriţă de unt, am aşteptat să se topească untul şi să se încingă tigaia, am luat cu lingura din compoziţie şi am pus în mijlocul tigăii. Am copt la foc mic, cam 1 minut pe fiecare parte. Le-am servit imediat, cu germeni de varză roşie. Sunt la fel de bune şi calde şi reci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Postat de merisor67

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele cuburi. Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte....

Citeste continuarea

Briose cu branza topita si cabanos

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu branza topita si cabanos

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 18:38
ce faine sunt
la 05.05.2014, 18:38
faine
la 05.05.2014, 18:38
Ai ştiut exact cât să-mi faci porţia, că eu aşa servesc de obicei, câte 4.
Arată minunat, Simona, bravo!
la 05.05.2014, 18:49
Ce culori!
la 05.05.2014, 18:53
faine!
Padre )))

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking