Ingrediente
- 150 g boabe de mazăre (din conservă sau decongelate)
- 150 g telemea grasă de Sibiu (sau altă brânză telemea, bine scursă)
- 3 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură cu vârf făină (circa 30 g)
- 4 fire de ceapă verde
- 50 g unt
- 2 frunze de oregano
- câteva frunzuliţe de cimbru verde
- 1/2 linguriţă piper alb
- 10 g germeni de varză roşie
Mod de preparare
Am pus în blender ouăle, brânza, uleiul, făina şi le-am mixat bine, până când am obţinut un amestec omogen şi cremos, de consistenţă asemănătoare cu aluatul de clătite. Am transferat amestecul într-un bol încăpător, am adăugat ceapa, mazărea, frunzele de oregano tocate mărunt, frunzuliţele de cimbru, piperul şi am amestecat uşor, cu o spatulă.
Am pus tigaia pentru clătite pe foc, cu o linguriţă de unt, am aşteptat să se topească untul şi să se încingă tigaia, am luat cu lingura din compoziţie şi am pus în mijlocul tigăii. Am copt la foc mic, cam 1 minut pe fiecare parte. Le-am servit imediat, cu germeni de varză roşie. Sunt la fel de bune şi calde şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtiţe din ouă cu mazăre şi ceapă verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|