Ingrediente
- 800 g aluat foietaj (doua foi a 400 g fiecare)
- 80 g ardei rosu
- 150 g ciuperci din conserva
- 50 g ceapa verde
- 50 g masline negre felii
- 100 g crema de branza
- 150 g cascaval ras
- 1 galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte
Mod de preparare
Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze.
Spala ardeiul si taie-l cubulete.
Spala si taie ceapa verde.
Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt.
Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula.
Deasupra pune jumatate din cascavalul ras, jumatate din cantitatea de ardei rosu, jumatate din cantitatea de masline si jumatate din cantitatea de ciuperci.
Ruleaza strans foaia de aluat si taie rondele de cca. 2-2,5 cm.
Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra, unge melcii de aluat cu o pensula, cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Procedeaza la fel si cu cealalta foaie de aluat foietaj.
Coace melcii in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana devin aurii, aproximativ 20 minute.
Sunt buni atat calzi cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|