Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2018 | 9199 vizualizari
Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Ingrediente

  • 1 piept de pui fiert sau rotisat
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sare si piper dupa gust
  • 2 mere
  • nuci pecan pentru décor
  • fire de chivas pt décor

Mod de preparare

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pun maioneza si iaurtul grecesc. Se omogenizeaza bine salata.

Se scoate cotorul marului cu ustensila speciala si apoi se taie rondele subtiri.

Se pune salata de cruditati cu pui pe feliile de mar si deasupra se asaza cate o nuca pecan si fire de chivas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Postat de bettyC

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Se pune fideaua de orez intr-un bol cu apa la inmuiat. Se curata si se spala salata,apoi se taie mai marunt.Morcovul se curata si se spala apoi se rade pe razatoarea mare. Crevetii se fierb...

Citeste continuarea

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

Postat de MotanLaOale

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

Foaia de foitaj se lasa la dezghetat. Ouale se fierb, se lasa la racit si se taie bucati. Cascavalul se rade. Miezul de Lapte se taie felii. Maslinele se taie bucati. Se intinde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 17:08
În franceză, ”midinette” înseamnă ”ucenică de croitorie, sau de mode”... Mă întreb cum a fost preluat acest cuvânt în vocabularul culinar...? În fine, dincolo de semnificații lingvistice, acest aperitiv arată foarte bine, ca tot ce faci tu, Oana...!
la 12.12.2018, 17:16
English[edit]. Etymology[edit]. Borrowed from French midinette, from midi (“midday”) + dinette, diminutive of diner (“dinner”) --- ceva de genul
la 12.12.2018, 17:22
Eu nu am adus o critică... Pur și simplu mă întrebam prin ce filieră a ajuns în limbajul culinar, pentru că evoluția limbii mă interesează dintotdeauna! Deci a venit prin filieră engleză...!
la 12.12.2018, 17:30
bun bun
la 12.12.2018, 17:30
Pai m-ai facut curioasa si asta am gasit Nici eu nu stiam!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking