Barcute umplute cu piept de pui

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2020 | 2810 vizualizari
Barcute umplute cu piept de pui

Vazusem zilele trecute la Simona pide cu spanac. Aratau foarte bine doar ca noi nu ne impacam cu spanacul asa ca am facut ceva pe gustul nostru. Au iesit aceste barcute tare gustoase!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • cca 300 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei

Pt. topping:

  • 1 buc piept de pui
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g mozzarela
  • 50 ml lapte
  • 100 g mozzarela

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.

Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.

Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framnata pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste topping-ul. Se spala pieptul de pui si se taie in cubulete mici.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca, adaugand intre timp si sare si piper. Dupa ce s-a rumenit, se toarna smantana pentru gatit si se amesteca. Se adauga mozzarela data pe razatoare (50 g) si se amesteca. Se pune si usturoiul taiat feliute. Daca este prea gros sosul, se toarna laptele pentru a-l mai subtia. Se mai potriveste dupa gust cu sare si piper daca este nevoie apoi se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma ovala. Marginea se indoaie de jur imprejur formand o bordura. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se umple fiecare barcuta cu topping. Deasupra se presara mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinte sarate cu ciuperci brune

Postat de simona72

Placinte sarate cu ciuperci brune

Lasam aluatul sa se dezghete. Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le...

Citeste continuarea

Placinte cu Pui si Salsa

Postat de BakeUpArtist

Placinte cu Pui si Salsa

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2020, 16:01
Parcă aș vâsli și eu la una
la 12.04.2020, 16:34
la 12.04.2020, 16:54
la 12.04.2020, 17:14
Bune!
la 12.04.2020, 18:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking