Ingrediente
Pt. blat:
- 500 g faina alba
- 1 lgt sare
- 15 g drojdie proaspata
- cca 300 ml apa calduta
- 1 lgt zahar
- 30 ml ulei
Pt. topping:
- 1 buc piept de pui
- 1 lg ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- 200 ml smantana pentru gatit
- 2 catei de usturoi
- 50 g mozzarela
- 50 ml lapte
- 100 g mozzarela
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.
Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.
Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framnata pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste topping-ul. Se spala pieptul de pui si se taie in cubulete mici.
Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca, adaugand intre timp si sare si piper. Dupa ce s-a rumenit, se toarna smantana pentru gatit si se amesteca. Se adauga mozzarela data pe razatoare (50 g) si se amesteca. Se pune si usturoiul taiat feliute. Daca este prea gros sosul, se toarna laptele pentru a-l mai subtia. Se mai potriveste dupa gust cu sare si piper daca este nevoie apoi se lasa sa se racoreasca.
Aluatul se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma ovala. Marginea se indoaie de jur imprejur formand o bordura. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se umple fiecare barcuta cu topping. Deasupra se presara mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|