Barcute umplute cu piept de pui

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2020 | 2827 vizualizari
Barcute umplute cu piept de pui

Vazusem zilele trecute la Simona pide cu spanac. Aratau foarte bine doar ca noi nu ne impacam cu spanacul asa ca am facut ceva pe gustul nostru. Au iesit aceste barcute tare gustoase!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • cca 300 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei

Pt. topping:

  • 1 buc piept de pui
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g mozzarela
  • 50 ml lapte
  • 100 g mozzarela

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.

Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.

Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framnata pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste topping-ul. Se spala pieptul de pui si se taie in cubulete mici.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca, adaugand intre timp si sare si piper. Dupa ce s-a rumenit, se toarna smantana pentru gatit si se amesteca. Se adauga mozzarela data pe razatoare (50 g) si se amesteca. Se pune si usturoiul taiat feliute. Daca este prea gros sosul, se toarna laptele pentru a-l mai subtia. Se mai potriveste dupa gust cu sare si piper daca este nevoie apoi se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma ovala. Marginea se indoaie de jur imprejur formand o bordura. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se umple fiecare barcuta cu topping. Deasupra se presara mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Postat de merisor67

Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere. Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.  Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de aalliinnaa07

Ciuperci umplute la cuptor

Curatam ciupercile de pielita si desprindem coditele.Spalam ciupercile si coditele si le punem la scurs pe un prosop de hartie. Coditele de la ciuperci se taie marunt, la fel si usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2020, 16:01
Parcă aș vâsli și eu la una
la 12.04.2020, 16:34
la 12.04.2020, 16:54
la 12.04.2020, 17:14
Bune!
la 12.04.2020, 18:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking