Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2018 | 9179 vizualizari
Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Ingrediente

  • 1 piept de pui fiert sau rotisat
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sare si piper dupa gust
  • 2 mere
  • nuci pecan pentru décor
  • fire de chivas pt décor

Mod de preparare

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se pun maioneza si iaurtul grecesc. Se omogenizeaza bine salata.

Se scoate cotorul marului cu ustensila speciala si apoi se taie rondele subtiri.

Se pune salata de cruditati cu pui pe feliile de mar si deasupra se asaza cate o nuca pecan si fire de chivas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Palanete cu varza

Postat de daniela_16

Palanete cu varza

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Pizza cu ananas si piept de pui

Postat de Dya

Pizza cu ananas si piept de pui

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 17:08
În franceză, ”midinette” înseamnă ”ucenică de croitorie, sau de mode”... Mă întreb cum a fost preluat acest cuvânt în vocabularul culinar...? În fine, dincolo de semnificații lingvistice, acest aperitiv arată foarte bine, ca tot ce faci tu, Oana...!
la 12.12.2018, 17:16
English[edit]. Etymology[edit]. Borrowed from French midinette, from midi (“midday”) + dinette, diminutive of diner (“dinner”) --- ceva de genul
la 12.12.2018, 17:22
Eu nu am adus o critică... Pur și simplu mă întrebam prin ce filieră a ajuns în limbajul culinar, pentru că evoluția limbii mă interesează dintotdeauna! Deci a venit prin filieră engleză...!
la 12.12.2018, 17:30
bun bun
la 12.12.2018, 17:30
Pai m-ai facut curioasa si asta am gasit Nici eu nu stiam!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking