Aperitiv mini tarte pentru mic dejun

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
6 Noi 2017 | 3019 vizualizari
Aperitiv mini tarte pentru mic dejun

"tarte si placinte rumenite si iscusite"  

Ingrediente

  • 6 felii de paine
  • 1 ceapa mica
  • 1 sfert de ardei rosu
  • 1 ou
  • 80 ml frisca lichida neindulcita
  • 8 linguri de parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca.

Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras, adaugam apoi ardeiul taiat in cubulete mici, sare si piper.

Taiem coaja feliilor de paine, le presam putin ca sa fie mai subtiri apoi le asezam in forme unse cu ulei.

Cand ceapa s-a racorit, o adaugam amestecului cu ou si umplem feliile de paine cu acest preparat. Dam la cuptor pana se rumeneste, iar centrul pare ferm la atingere.

Intr-o tava cu hartie de copt, presaram restul de 6 linguri de parmezan in forma de cerc si intr-un strat subtire. Dam apoi la cuptor pentru cateva secunde, atat cat sa prinda foarte putina culoare. Scoatem tava din cuptor si lasam parmezanul sa se intareasca doar cateva secunde, apoi luam cercurile crocante si le servim alaturi de tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Maki din miez de paine

Postat de Sylvia

Maki din miez de paine

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...

Citeste continuarea

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2017, 15:19
Ce drăguțe sunt! Și ce idee ingenioasă...!
la 06.11.2017, 15:20
la 06.11.2017, 15:22
Multumesc!
la 06.11.2017, 15:35
la 06.11.2017, 17:53
O idee grozava!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking