Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

Postat de vasimur in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2018 | 2704 vizualizari
Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

  Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi la cină, sau chiar la micul dejun. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.  

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mici
  • 100 g telemea de vaci
  • 2 ouă
  • 10 g unt, pentru uns tava
  • 2 felii brânză topită
  • 2-3 linguri de smântână
  • mixt condimente Hot&Spicy
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta sarata cu legume si sunculita

Postat de retetele_tinei

Tarta sarata cu legume si sunculita

Legumele se curata si se taie, dupa plac. Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se...

Citeste continuarea

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

Postat de merisor67

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura. Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2018, 18:49
Foarte gustoase!
la 14.01.2018, 19:07
Ochiuri am papat noi acum. Simple, cu mamaliga si ceapa
la 14.01.2018, 19:15
Bune la micul dejun!
la 14.01.2018, 19:30
la 14.01.2018, 19:32
Ina, iar noi am păpat ce e în poză și am băut bere. Așadar, astăzi am avut cam același meniu ca voi...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking