Ingrediente
- 3-4 cartofi mici
- 100 g telemea de vaci
- 2 ouă
- 10 g unt, pentru uns tava
- 2 felii brânză topită
- 2-3 linguri de smântână
- mixt condimente Hot&Spicy
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|