Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

Postat de vasimur in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2018 | 2704 vizualizari
Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

  Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi la cină, sau chiar la micul dejun. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.  

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mici
  • 100 g telemea de vaci
  • 2 ouă
  • 10 g unt, pentru uns tava
  • 2 felii brânză topită
  • 2-3 linguri de smântână
  • mixt condimente Hot&Spicy
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Quiche cu brocoli si carnati

Postat de cristeena20

Quiche cu brocoli si carnati

- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2018, 18:49
Foarte gustoase!
la 14.01.2018, 19:07
Ochiuri am papat noi acum. Simple, cu mamaliga si ceapa
la 14.01.2018, 19:15
Bune la micul dejun!
la 14.01.2018, 19:30
la 14.01.2018, 19:32
Ina, iar noi am păpat ce e în poză și am băut bere. Așadar, astăzi am avut cam același meniu ca voi...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking