Ingrediente
- 3-4 ciuperci champignon, mai mari
- 2 ouă
- 1 ceapă medie
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei dulce, după gust
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să nu vă placă. Ciupercile se spală după care se taie felii, nu prea mari. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit, 2-3 minute, până ce se înmoaie. Peste ceapă, se pun ciupercile și se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă ciupercile, până ce scade apa. Se condimentează apoi cu sare, piper și boia, după gust. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, după care se toarnă în tigaie, peste celelalte ingrediente și se prăjește fără să ardem omleta. Când este gata, se scoate pe o farfurie, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă doriți.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|