Ingrediente
- 4 ouă
- 2 linguri încărcate de smântână grasă
- 2-3 linguri încărcate de cașcaval răzuit
- 6 felii de kaiser
- 2 cepe verzi
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
- câteva rondele de ardei capia
- 1 felie de ardei gras
- unt pentru uns vasul
- sare
- piper
Mod de preparare
Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele.
Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe)
Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul.
Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul.
Cele 4 ouă se mixează bine într-un bol, cu sare și piper, după care se adaugă smântâna, cașcavalul răzuit, mărarul și pătrunjelul.
Se omogenizează compoziția și se toarnă într-un vas uns cu unt. Deasupra se pun feliile de kaiser, ardeiul gras și cel capia.
Se dă vasul la cuptor, la foc iute, pentru aproximativ 10-15 minute. Când omleta este gata, se scoate din cuptor și se servește imediat cu roșii, sau cu murături asortate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|