Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
27 Mar 2018 | 3380 vizualizari
Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval

Am făcut această rețetă, inspirată fiind de aceea a lui Rocsi, care mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că preparată astfel, la cuptor, este mai sănătoasă, fără prăjire, chiar dacă durează ceva mai mult timp, până este gata. Am modificat rețeta, în funcție de gusturile mele și de ce aveam la îndemână, iar rezultatul a fost senzațional. Mulțumesc, Rocsi, pentru această idee minunată! Am făcut omleta într-un vas mic de ceramică (pentru a ieși mai înaltă), un recipient numai bun pentru două porții mari și consistente. N-am lăsat omleta să se rumenească în cuptor, pentru că n-am vrut să se usuce și a ieșit cea mai bună omletă pe care am mâncat-o vreodată: moale, pufoasă, completă, gustoasă și sățioasă.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2-3 linguri încărcate de cașcaval răzuit
  • 6 felii de kaiser
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • câteva rondele de ardei capia
  • 1 felie de ardei gras
  • unt pentru uns vasul
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele.

Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe)

Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul.

Cele 4 ouă se mixează bine într-un bol, cu sare și piper, după care se adaugă smântâna, cașcavalul răzuit, mărarul și pătrunjelul.

Se omogenizează compoziția și se toarnă într-un vas uns cu unt. Deasupra se pun feliile de kaiser, ardeiul gras și cel capia.

Se dă vasul la cuptor, la foc iute, pentru aproximativ 10-15 minute. Când omleta este gata, se scoate din cuptor și se servește imediat cu roșii, sau cu murături asortate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Crochete din cartofi cu mozzarella

Postat de panacris

Crochete din cartofi cu mozzarella

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2018, 11:33
buna rau
la 27.03.2018, 11:35
Mulțumesc frumos, Dalia!
la 27.03.2018, 11:38
Pfiiii.... bunatatea asta e un fel de "nec plus ultra"... sau chiar "rien ne va plus" (poate cel mult un "digestif", indiferent de ce natzie!) in imparatia omletelor! Ador verdeturile in omlete, caci ele dau, pe langa aroma si savoare, inca un plus de suculenta. Noi punem intai fasiile de ardei si "kaiserul" in vasul uns cu ulei, sa se inmoaie in cuptor si apoi turnam deasupra ouale batute (in vasul incins) + celelate ingrediente; asa se face omleta mai repede fara sa se usuce si se si rumeneste usor la baza. Dar si varianta Dvs e neaparat de incercat!
la 27.03.2018, 11:52
Mulțumesc frumos, Navidad! Neapărat voi face într-o zi omleta după rețeta dumneavoastră! Eu am pus ardeii deasupra pentru decor...
la 27.03.2018, 11:54
Denumirea "kaiser" pentru mezelul cu pricina, provine de la "Kaiserspeck" = "slanina imparatului" (germana) si este o specialitate de provenienta austriaca/ bavareza. Kaiserspeck-ul se prepara din piept sau burta de porc; si este "a imparatului", caci are pe langa (putina) slanina si multe straturi de carnitza suculenta.

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking