Ingrediente
- 3 oua proaspete
- 20 g de lamele de trufa neagra
- 50 g de foie gras in bloc taiat in 2 felii
- 1 lingura de suc de trufa neagra
- cateva picaturi de ulei trufat
- 20 g de unt
- sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare
Taiati trufa in lamele foarte fine.
Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.
Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati.
Amestecati restul de foie gras cu trufele maruntite ramase.
Intr-o tigaie mica, incalziti untul. Varsati ouale batute.
Cand omleta s-a prins, puneti piureul de ficat de rata trufat pe o jumatate din omleta si rasturnati deasupra cealalta jumatate de omleta.
Lasati inca 3-4 minute, puneti pe o farfurie de prezentare , stropiti cu cateva picaturi de ulei trufat si decorati cu lamelele de trufa pastrate .
Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta Rossini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|