Aperitiv omleta Rossini

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
11 Sep 2018 | 3250 vizualizari
Aperitiv omleta Rossini

"Provocarea GastroArt" O omletă in memoria compozitorului italian Rossini. Era cunoscut ca un mare amator al mancarurilor cu trufe si cu 'foie gras'- ficat de gasca. Cea mai renumita reteta cu numele Rossini este Turnedo-ul (tournedos) Rossini compus din muşchi de vită prezentat pe o felie de paine trasa in unt peste care troneaza un medalion de foie gras rumenit, stropit din belsug cu un sos brun aromatizat cu vin de Madeira si trufe razuite... Trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta. Numite și „diamantele pământului” sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.

Ingrediente

  • 3 oua proaspete
  • 20 g de lamele de trufa neagra
  • 50 g de foie gras in bloc taiat in 2 felii
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • cateva picaturi de ulei trufat
  • 20 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati trufa in lamele foarte fine.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.

Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati.

Amestecati restul de foie gras cu trufele maruntite ramase.

Intr-o tigaie mica, incalziti untul. Varsati ouale batute.

Cand omleta s-a prins, puneti piureul de ficat de rata trufat pe o jumatate din omleta si rasturnati deasupra cealalta jumatate de omleta.

Lasati inca 3-4 minute, puneti pe o farfurie de prezentare , stropiti cu cateva picaturi de ulei trufat si decorati cu lamelele de trufa pastrate .

Serviti imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta Rossini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de sufletista

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si masline

Postat de Ela68

Tarta cu dovlecei si masline

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2018, 21:09
O rețetă specială, dar mai greu de făcut, dată fiind raritatea ingredientelor...!
la 11.09.2018, 21:14
la 11.09.2018, 21:32
la 11.09.2018, 21:54
la 11.09.2018, 22:00
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking