Ingrediente
- 4 ouă
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras galben
- 3 roșii
- 1 ceapă
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic.
Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după preferință.
Se adaugă ardeii în tigaie, peste ceapă și se călesc ușor, 1-2 minute, acoperit, ca să se înmoaie.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, cu celelalte legume. Se acoperă tigaia cu un capac și se călesc toate legumele, până ce se înmoaie, iar lichidul lăsat de roșii scade.
Se mixează ouăle cu sarea, piperul și oregano, după care se toarnă în tigaie, peste legume. Se amestecă ușor, până ce se leagă ouăle, având grijă să nu se prindă de fundul vasului.
Se servește caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta turceasca (Menemen)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|