Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan
Postat de oanapl
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...
Citeste continuareaOmleta turcească este, de fapt, omleta cu legume, frumos colorată, bogată în vitamine și în savori orientale. Este o mâncare savuroasă și sățioasă, ușor și rapid de făcut, atât pentru micul dejun, cât și pentru alte mese ale zilei.
Ingrediente
Mod de preparareCeapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după preferință. Se adaugă ardeii în tigaie, peste ceapă și se călesc ușor, 1-2 minute, acoperit, ca să se înmoaie. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, cu celelalte legume. Se acoperă tigaia cu un capac și se călesc toate legumele, până ce se înmoaie, iar lichidul lăsat de roșii scade. Se mixează ouăle cu sarea, piperul și oregano, după care se toarnă în tigaie, peste legume. Se amestecă ușor, până ce se leagă ouăle, având grijă să nu se prindă de fundul vasului. Se servește caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta turceasca (Menemen)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|
Postat de oanapl
Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...
Citeste continuareaPostat de simona72
Lasam aluatul sa se dezghete. Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|