Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2021 | 3352 vizualizari
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

De data aceasta am avut să zic un pic mai mult timp de migăleală. Am tot văzut pe net zilele astea oușoarele vopsite în acest fel, natural. Vă aduc și vouă rezultatul, rețeta debutant din seria "retete pascale" ;) , până la înălțare tot să probați.    Spor și sărbători luminate! 

Ingrediente

  • Ouă de găină cca. 12 bucăți,
  • Foi de ceapa galbenă cca. 100 g,
  • Foi de ceapa roșie cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oțet din vin 2 linguri,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Dres fin de damă 1 bucată,
  • Elastic 12 bucăți.
  • Pentru uns:
  • Slănină de casă cca. 50 g.

Mod de preparare

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie.

Ouăle se degresează apoi se așază într-un vas cu apă rece.

Cojile de ceapă se mărunțesc cu foarfeca sau cu ajutorul mini robotului de bucătărie, chopper sau orice aparat ce mărunțește. Apoi se pun într-un recipient întins.

Dresul de damă, se taie în bucăți de cca. 5 cm.

Ouăle umede se tăvălesc prin mix-ul de frunze de ceapă uscate, apoi se pun în bucata de dres, se înfășoară strâns și se leagă cu elasticul.

După ce se îmbracă toate ouăle, se pun într-un vas cu apă rece, se adaugă restul de foi ce ceapă rămase, sarea și oțetul, apoi se pun la fiert la foc mediu, cca. 15 minute, mai sigur vreo 5 minute după ce clocotesc. Apoi se oprește focul, se mai lasă la odihnit cca. 10 minute în apa colorată natural, apoi se strecoară se trec sub jet de apă rece  și se scot din îmbrăcăminte, se trec din nou sub jet de apă, se șterg cu un șervețel uscat, apoi se ung cu slănină și se așază pe un platou sau în coșulețe.

Pare complicat, dar vă asigur că după prima încercare, data viitoare veți fi foarte entuziaști!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Strudel cu cartofi si ciuperci

Postat de Ksenya

Strudel  cu cartofi si ciuperci

 Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce...

Citeste continuarea

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Postat de AlexTeacher

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2021, 18:20
la 01.05.2021, 18:36
Frumoase ousoarele! Paste Fericit!
la 01.05.2021, 18:56
Wow!
la 01.05.2021, 19:08
Ce frumoase ți-au ieșit!
la 01.05.2021, 19:48
Multumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași! ! A fost primul test! Mai facem!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking