Piroste rusesti

Postat de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri
28 Mar 2014 | 9791 vizualizari
Piroste rusesti

Delicioase!!!!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • jumatate de cub de drojdie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mai marisor
  • 500 g carne tocata de pui
  • 100 g cascaval razuit
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • cateva fire patrunjel
  • 5 catei de usturoi pisati
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper
  • putin cimbru

Mod de preparare

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.

 Adaugam untul, zaharul si laptele caldut. 

Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat.

Lasam la crescut o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Morcovul si cartoful, se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica.

Adaugam carnea, oul, si cascavalul ras.

Ceapa se curata si se taie cubulete. O calim 3 minute in putin ulei apoi o adaugam peste celelalte ingrediente.

Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat, sare ,piper si putin cimbru. 

Amestecam totul bine (de preferat cu mana)

Eu inainte sa umplu aluatul am luat o bucatica din umplutura si am prajit-o sub forma de pifteluta.

Asa mi-am dat seama daca mai trebuie sa pun sare sau nu.

Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 2. Am luat o bucata si am intins-o destul de subtire, apoi am taiat cercuri cu un bol.

Pe fiecare cerc am pus cate o lingura de umplutura si am lipit marignile.

Se pun in tava cu lipitura dedesubt.

Le ungem cu ou batut si presaram susan.

Se coc in cuptorul incins circa 30-35 minute sau pana se rumenesc frumos.(la foc mediu)

Sunt absolut delicioase!!! Se pot servi la orice masa a zilei, alaturi de sosul care va place sau salata.

De asemenea sunt numai bune de pus la pachet.

Sa aveti pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroste rusesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 14:09
Faine!
la 28.03.2014, 14:09
Bune rau pirostele!
la 28.03.2014, 14:22
multumesc
la 28.03.2014, 14:24
la 28.03.2014, 14:27
placeee

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking