Ingrediente
- 2 oua
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt piper
- 1/2 lgt boia dulce
- 3 buc mici de ciuperci champignon
- 2 felii subtiri de sunca
- 1/4 ardei kapia rosu
- 2 polonice cu lapte
- 3 lg cu ulei vegetal
- 50 g cas de vaca
- faina alba cat cuprinde
- 1 lgt praf de copt
Mod de preparare
Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute.
Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana se obtine un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite. La prima repriza de faina se adauga si praful de copt. La final se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mici si se omogenizeaza.
Se pune tigaia pe foc, stropita cu putin ulei, iar cand este bine incinsa se toarna aluatul cu ajutorul unui polonic mic in trei locuri (atat mi-a incaput mie in tigaie). Se lasa cca 2-3 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.
Se servesc calde si presarate cu cas deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|