Aperitiv pancakes cu ciuperci

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
21 Ian 2018 | 3574 vizualizari
Aperitiv pancakes cu ciuperci

Un mic dejun rapid si satios! Cu ce am gasit prin frigider am incropit rapid aceste placintele care au fost savurate si devorate in scurt timp, rezolvand astfel problema la "am vrea sa mancam ceva altfel la micul dejun"! Cantitatile sunt date dupa ochi, dar puteti prepara reteta in functie de preferintele fiecaruia si cu gramaje mai mari. Mie mi-au iesit 18 bucati de placintele.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 3 buc mici de ciuperci champignon
  • 2 felii subtiri de sunca
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 polonice cu lapte
  • 3 lg cu ulei vegetal
  • 50 g cas de vaca
  • faina alba cat cuprinde
  • 1 lgt praf de copt

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute.

Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana se obtine un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite. La prima repriza de faina se adauga si praful de copt. La final se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mici si se omogenizeaza.

Se pune tigaia pe foc, stropita cu putin ulei, iar cand este bine incinsa se toarna aluatul cu ajutorul unui polonic mic in trei locuri (atat mi-a incaput mie in tigaie). Se lasa cca 2-3 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.

Se servesc calde si presarate cu cas deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini quiches cu spanac

Postat de simonacallas

Mini quiches cu spanac

Am preîncălzit cuptorul la 190 grade Celsius. Am încins puţin ulei într-o tigaie suficient de largă şi am sotat ciupercile până când s-au înmuiat (5-6...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si ceapa verde

Postat de sufletista

Placinta cu branza  si ceapa verde

Intr-un bol adaugam faina cernuta,branza sfaramata,zaharu,ceapa,usturoiul tocat si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut,margarina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2018, 09:15
Gustoase și sățioase!
la 21.01.2018, 09:41
la 21.01.2018, 09:45
la 21.01.2018, 09:51
vin la masa!
la 21.01.2018, 10:18
Bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking